Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων απάντηση στους κερδοσκόπους

Πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας θα αναδειχθεί και θα μεγαλουργήσει, όπως το έχει δείξει στη μακραίωνη ιστορία του ο πατριωτισμός των Ελλήνων.
Μπορούν και θα το κάνουν οι Έλληνες. Ο πατριωτισμός τους δεν θα επιτρέψει άλλο το διασυρμό της πατρίδας τους. Θα μεγαλουργήσει και πάλι το Ελληνικό Μεγαλείο.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος πρότεινε την έκδοση ομολογιακού ομολόγου και κάλεσε τον Ελληνισμό της Αμερικής να βοηθήσει την Ελλάδα (πατήστε εδώ).
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο «πρώτο ΘΕΜΑ» ο μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης δηλώνει: Εμείς οι εύποροι Έλληνες να δανείσουμε πρώτοι το Δημόσιο». Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του στην ερώτηση, αν πιστεύει ότι οι εφοπλιστές θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. «Εάν δεν το πίστευα, δεν θα πρότεινα την ανάληψη μιας ανάλογης προσπάθειας. Από την πλευρά πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να σταθμίσει τις συνέπειες από ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης της εθνικής μας οικονομίας. Η ελληνική εφοπλιστική ισχύς δεν μπορεί να αποτελεί απλώς στατιστικό μέγεθος, πρέπει να μετατραπεί σε σημείο ουσιαστικής οικονομικής αναφοράς για όλους τους Έλληνες».
Να βοηθήσουν όλοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, είχε πει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ο Πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.
Σήμερα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, είπε ότι διακρίνει τη διάθεση των Ελλήνων να βοηθήσουν τη χώρα τους και έκανε λόγο για δημιουργία ενός ταμείου με επικεφαλής υπερκομματική προσωπικότητα κοινής αποδοχής. Στο ταμείο αυτό θα μπορούν να συνεισφέρουν όσοι και όσο μπορούν. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Ας γίνει άμεσα πράξη!

απο το τμημα ειδησεων www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου