Σάββατο 26 Ιουνίου 2010


Oι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε
τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες
επιθυμίες του ?)

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους
γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους
λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το
φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος ......
από τις ασυνήθιστες επιθυμίες,
ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.



Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να
μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν,
μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν
όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι
άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια
άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που
είναι ο χρόνος!

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ...

ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΗΡΑ!

ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ! ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΊΚΑ ΜΕΤΡΑ!


ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, ΚΑΨΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΙΩΣΑΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΤΩΡΑ ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΘΩΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΗΣΤΙΚΟ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ?

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!



ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!
απο. http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_5738.html
ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ,ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ"-ΤΣΑΜΠΑ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ...ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ!




Στην διάλεξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες με θέμα "Η Παγκόσμια Κρίση και το Φαινόμενο της Ελλάδας", ο κ. Γεννηματάς (φωτογραφία αριστερά) τόνισε μεταξύ, άλλων ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει αρκετές φορές από ιδρύσεως της, αλλά κάθε φορά έχει καταφέρει να επανέρθει σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και η περίοδος μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό συνέβαλε κατά καιρούς το κλειστού τύπου Βενιζελικό κράτους (κλειστή οικονομία, δασμοί, απόλυτη αφοσίωση στον δημόσιο τομέα, πανίσχυρη τράπεζα της Ελλάδος και υπουργείο οικονομίας), ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και μεγάλοι επιχειρηματίες και ευεργέτες, όπως ο Μποδοσάκης.

Η σημερινή δομή του Ελληνικού κράτους έχει τις ρίζες του στην εποχή της τετραετίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, αναφέρει ο κ. Γεννηματάς και εξηγεί: Παρόλο που ο Βενιζέλος ήταν άριστος πολιτικός και διπλωμάτης, δεν έχει ιδέα από οικονομικά, όπως ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους!

Εκτιμά δε, ότι η πτώχευση του 1932 είναι πανομοιότυπη με την σημερινή, διότι η Ελλάδα είχε βιαστεί να προσδεθεί στο δολάριο ενόψει της κατάρρευσης της αγγλικής λίρας. Ωστόσο, παρά την δημοσιονομική πτώχευση του 1932, το 1938 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη πολεμικών αναγκών για την προετοιμασία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Ο κ. Γεννηματάς θεωρεί ότι η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μας είναι η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων που εκτροχίασε την ελληνική οικονομία δημοσιονομικά. Διότι, ενώ μπήκαμε στην ΕΕ χωρίς να πληρούμε τους όρους και θα έπρεπε να τους εκπληρώσουμε μετά την είσοδο μας, εμείς επιδοθήκαμε σε ένα αλόγιστο όργιο σπατάλης για να οργανώσουμε τους πιο πολυτελείς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία.

Η Ελλάδα πρόσφατα χρεωκόπησε οικονομικά, ενώ πολιτικά έχει πτωχεύσει πριν πολλά χρόνια, εκτιμά ο κ. Γεννηματάς και ελπίζει ότι αυτή η κρίση θα εξαφανίσει από πρόσωπου γης το σημερινό ελληνικό κράτος και τις δομές του. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σοβαρές αλλαγές, αν δεν εξαφανιστούν όλοι οι τωρινοί πολιτικοί και τα κόμματα και αν δεν αντικατασταθούν από καινούργια πρόσωπα και ιδέες.


Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις από το Newstime:

Ε: Τι άποψη έχετε για τους Έλληνες υπουργούς οικονομίας από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους;

Α: Σε σπανιότατες μόνο περιπτώσεις είχαμε εξαιρετικούς ανθρώπους.

Ε: Έχουμε ή δεν έχουμε πτωχεύσει; Διότι η κυβέρνηση συνέχεια λέει ότι δεν έχουμε πτωχεύσει.

Α: Η χώρα έχει πτωχεύσει ήδη από τον Μάρτιο και έχουμε και στάση πληρωμών στο εσωτερικό.

Ε: Ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου, λέει ότι σε λίγο καιρό θα μπορεί η Ελλάδα να "γυρίσει" στις αγορές, να δανείζεται και πάλι από τις αγορές. Υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο;

Α: Ο κύριος Παπακωνσταντίνου προφανώς μιιλάει για τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου. Μιλάμε για μόνο 1,5 δις ευρώ και αφορά κυρίως στην εσωτερική αγορά. Θα ήταν επικίνδυνο εάν δεν μιλούσε μόνο για αυτό.

ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!!!ΕΠΙΣΗΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ...ΣΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ...ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ Η ΝΤΟΡΑ ΚΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ;

ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ;

ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,Η ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΡΕΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ!

ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΩΣ "ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ",ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
απο.http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ???


Βέλγος ΥΠΕΞ: η ονομασία της πΓΔΜ είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

«Η διαμάχη του ονόματος μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας κινείται σε κατεύθυνση λύσης και αυτή είναι δυνατό να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες» Τα παραπάνω δήλωσε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Στέβεν Βανάσκερε, η χώρα του οποίου ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χθες είχα πάλι επαφές με τους συναδέλφους μου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Πιστεύω ότι όλοι έχουν τη διακριτική ευχέρεια επίγνωσης, σχετικά με τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα πρόσφατα μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της πΓΔΜ, ότι οδηγείται, δηλαδή, το ζήτημα της ονομασίας σε λύση. Διατηρείται, βέβαια, το απόρρητο στις συνομιλίες αυτές, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η λύση θα επιτευχθεί στις προσεχείς εβδομάδες.

Δεν θέλω να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να βλάψει τις συνομιλίες, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», δήλωσε ο Βανάσκερε.Επιπρόσθετα ο βέλγος πρωθυπουργός, Υβ Λετέρμ, δήλωσε ότι εκτός από το όνομα, για να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, πρέπει η συγκεκριμένη χώρα να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_6636.html

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL"


Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψους 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!

Οι παράμετροι της ρωσικής πρότασης είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα θα αγνοηθούν από ελληνικής πλευράς: Μέχρι και 350 εκατ. ευρώ σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα απορροφηθούν από την ρωσική εσωτερική αγορά σε μία εποχή που οι Έλληνες αγρότες δεινοπαθούν να πετύχουν εξαγωγές λόγω ευρώ, ειδικά σε χώρες εκτός της ευρωζώνης. Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη αγορά ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εκτός της ευρωζώνης, αλλά και εδώ οι εξαγωγές υπέστησαν μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης.


Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην επιστολή του Β.Πούτιν έγινε ευμενώς δεκτή από ελληνικής πλευράς και φαίνεται ότι πλέον υπάρχουν δυνατότητες επιτάχυνσης του προγράμματος. Είναι η πρώτη φορά που θα συνδεθεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής! Η μοναδική περίπτωση στο παρελθόν που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό και υπό την μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ήταν η προμήθεια των 40 Mirage 2000EGM/BGM το 1986, αλλά χωρίς τα απ’ευθείας οφέλη για την ελληνική οικονομία που θα υπάρξουν τώρα. Σήμερα υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, υπό τον Ρώσο «αρχιτέκτονα» των εξαγωγών αμυντικού υλικού Μ.Δημήτριεφ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, το οποίο και ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της νέας ρωσικής πρότασης. Σημειώνεται ότι η ρωσική πλευρά έχει αποδεχθεί να μην υπάρξουν εκταμιεύσεις για το πρόγραμμα (π.χ. προκαταβολή) εντός του 2010 που είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, αλλά οπωσδήποτε να «σφραγιστεί» το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει δεκτό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας, μίλησε με θετικά λόγια για το περιεχόμενο της πρότασης Πούτιν και συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων. Σε ότι αφορά το βιομηχανικό έργο και την εγχώρια βιομηχανική συμπαραγωγή έχει επέλθει αρχική συμφωνία για περίπου 350 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αυτή την στιγμή κυριολεκτικά «κρέμεται» από αυτό το πρόγραμμα. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία στιγμή πριν από δύο εβδομάδες ματαιώθηκε ταξίδι επιτροπής του ΓΕΣ στις ΗΠΑ, οι οποίοι επρόκειτο να επιθεωρήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα ηλικίας 25 ετών μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ M2 Bradley (σχετικό άρθρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί). Σε μία γενικότερη θεώρηση των ελληνορωσικών σχέσεων, η Ρωσία φαίνεται ότι κάνει την ύστατη κίνηση προκειμένου να επανέλθουν οι σχέσεις των δύο χωρών σε ένα καλύτερο επίπεδο, μετά από την «τρικυμία» των αγωγών…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Είναι μία μορφή επίθεσης που χρησιμοποιείται κυρίως από μυστικές υπηρεσίες". Ποιό "χατήρι" δεν έκανε ο Χρυσοχοίδης στην παγκόσμια κυβέρνηση;


Ιδιαίτερος σκεπτικισμός επικρατεί τόσο στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όσο και σε άλλες ανάλογες κρατικές υπηρεσίες για το είδος και τον αποστολές του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο υπουργείο, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής, Γ. Βασιλάκης. Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι από το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε, από την τεχνολογία του, από την μη ύπαρξη πυροκροτητή κλπ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. «Είναι μία μορφή επίθεσης που χρησιμοποιείται κυρίως από μυστικές υπηρεσίες ή από το οργανωμένο έγκλημα για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αλλά όχι από Έλληνες τρομοκράτες μέχρι στιγμής» ανέφερε ένα στέλεχος της αντιτρομοκρατικής στο defencenet.gr.

"Τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει στην Ελλάδα μεταξύ των γνωστών κύκλων της τρομοκρατίας, ούτε και μπορεί να κατασκευαστεί έτσι απλά. Χρειάζονται ειδικά υλικά, ειδική τεχνογνωσία και για να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα και γνώση του ποιος ανοίγει το δέμα» σημειώνουν. Οι έρευνες των αρχών δεν θα περιοριστούν μόνο στις τρομοκρατικές ομάδες αλλά θα επεκταθούν και στον υπόκοσμο. Η δημιουργία ομάδας ειδικών «αδιάφθορων» αστυνομικών που συνεργάζονται με τον ΣΔΟΕ σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ήταν ένα καλοκρυμμένο μυστικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση…Από το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έφτασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη, το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που εξερράγη το βράδυ της Πέμπτης στα χέρια του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη. Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε πως επρόκειτο για δέμα σε σκληρό κουτί που εστάλη ταχυδρομικώς στις 18 Ιουνίου από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης προς το πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Το δέμα είχε στη θέση του αποστολέα το όνομα του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χρήστου Καραβέλα, με διεύθυνση την Εκάλη. Έφτασε στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη την περασμένη Τρίτη. Την Τετάρτη οι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη τηλεφώνησαν στον υπασπιστή του ενημερώνοντάς τον ότι υπήρχε αλληλογραφία για τον υπουργό στο πολιτικό γραφείο και εκείνος τους είπε να τού την πάνε στο υπουργείο. Πράγματι όλη η αλληλογραφία μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης, πέρασε χωρίς να ελεγχθεί και παρέμεινε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη μέχρι τις 8:15 μμ, όταν ξεκίνησε να ανοίγει τους φακέλους με αποτέλεσμα να εκραγεί στα χέρια του το παγιδευμένο δέμα. Ένας παγιδευμένος φάκελος με παρόμοιο μηχανισμό είχε σταλεί, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πριν από λίγο καιρό στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, στις 19 Απριλίου 2010, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Αμέσως μετά, την ευθύνη ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Λάμπρος Φούντας» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ, καθώς και από τον IRA, που είχε στείλει ίδιο φάκελο στην Μάργκαρετ Θάτσερ. Επίσης, το 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία, οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν, ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις ιταλικές και έχουν ζητήσει απαντήσεις για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις βόμβες που είχαν σταλεί τότε και τη χθεσινή. Η κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη θα γίνει το Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Ζωγράφου. Η οικογένειά του παρακαλεί, όσους επιθυμούν, αντί για στεφάνια να καταθέσουν τα χρήματα στο σύλλογο κατά του καρκίνου «Αγκαλιά - Ζω» ή στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Από τις έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό». Αυτό ερμηνεύεται από τους ειδικούς ότι πρόκειται για πυρίτιδα και σύμφωνα με πληροφορίες για υλικό που χρησιμοποιείται στις κροτίδες τύπου «γουρούνα». Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).
apo.http://greeknation.blogspot.com/2010/06/blog-post_5929.html

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια· από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα



Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα. Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη πιέστε για μεγέθυνση νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία; Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ...

Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιέχει ο οδηγός στην αγγλική με τον τίτλο «Institutions Offering Courses of Modern Greek in Greece and abroad» (Ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό) που εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του υπουργείου Παιδείας.

Ο νεοεκδοθείς οδηγός παρέχει διευθύνσεις και πληροφορίες για 303 πανεπιστημιακές σχολές σ' ολόκληρο τον κόσμο και για 269 δημόσια σχολεία, αφενός για μαθήματα «νέας ελληνικής για ξένους» που παρέχονται με οργανωμένο τρόπο στην Ελλάδα (από ακαδημαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς) και αφετέρου για τα πλήρη προγράμματα νεοελληνικών σπουδών, τα προσφερόμενα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Σε επίμετρο δίνονται: μικρή δειγματοληψία κοινοτικών (παροικιακών, εκκλησιαστικών κ.ά) σχολείων στην αλλοδαπή όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, βασική βιβλιογραφία εγχειριδίων και βοηθημάτων για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας και τέλος οι διευθύνσεις των ελληνικών προξενικών αρχών στο εξωτερικό, όπου μπορούν να απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι τα σχετικά ερωτήματά τους.

Η νέα έκδοση αποτελεί πλήρη αναθεώρηση και συμπλήρωση της έκδοσης του 1995 με τον ίδιο τίτλο. Ο οδηγός ­ όπως και οι δώδεκα μέχρι σήμερα εκδόσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ­ διατίθεται μέσω του βιβλιοπωλείου της «Εστίας» ενώ το υλικό του θα είναι σύντομα προσπελάσιμο και στους επισκέπτες της ηλεκτρονικής σελίδας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο διαδίκτυο (http://www. greeklanguage.gr).

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ο "Μαύρος Καβαλλάρης"



Πλησιάζει η επέτειος των 57 χρόνων που έφυγε από την ζωή ένας μεγάλος Έλληνας!

Έφυγε απ' τη ζωή ο «τρόμος και ο φόβος» του Τουρκικού Στρατού.
Έφυγε απ' τη ζωή ο «χειρότερος εφιάλτης» του Κεμάλ Ατατούρκ, του Ισμέτ Πασά και των οπλιτών τους.
Έφυγε ο ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων, ο πρωταγωνιστής της Εκστρατείας κατά των Μπολσεβίκων στην Ουκρανία, ο θρύλος της Μικρασιατικής Απελευθερωτικής Εκστρατείας, ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας.
Πολλοί νέοι μας σήμερα αγνοούν και αυτό ακόμα το όνομά του, πόσω δε μάλλον το έργο του!
Έφυγε από την ζωή ο «Μαύρος Καβαλάρης», (ο «καραμπιμπέρ» όπως τον έλεγαν οι Τούρκοι), ο Αντισυνταγματάρχης Διοικητής του ένδοξου 5/42 Συντάγματος Ευζώνων (του «σεϊτάν ασκέρ» κατά τους Τούρκους), ενός Συντάγματος που έπαιξε τον ρόλο «ποιμενικού κυνός» στα αποδιοργανωμένα και ατάκτως υποχωρούντα, τμήματα του Ελληνικού Στρατεύματος, μετά την Γενική Επίθεση του Κεμάλ, τον Αύγουστο του 1922.
Έφυγε από την ζωή ο Ανδρας εκείνος που με την ανδρεία του και την παλλικαριά των πολεμιστών του, που ο ίδιος ενέπνεε, ανάγκασε τον Διοικητή της 57ης Τουρκικής Μεραρχίας Πεζικού, Ρεσάτ Μπέη, να αυτοκτονήσει, διότι δεν κατάφερε μέσα στην γενική υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού να καταλάβει το ύψωμα 1310-Ερικνέντου Χασάν Μπέλ,το οποίο το υπερασπίζονταν οι Τσολιάδες του 5/42 και ο Διοικητής τους, ενώ είχε δώσει τον λόγο του, στον αρχιστράτηγό του Μουσταφά Κεμάλ!
Μια ολόκληρη Μεραρχία δεν κατάφερε να καταβάλλει την χαλύβδινη αντίσταση που προέβαλλε, ένα αποδεκατισμένο Σύνταγμα Ευζώνων!
Έφυγε από την ζωή ο ήρωας της εξαιρετικά άνισης μάχης του Σαλιχλή, ο οποίος με τμήματα της Μεραρχίας Ιππικού υπό τον Αλέξανδρο Παπάγο, υπήρξαν οι σωτήρες των προσφύγων της Φιλαδέλφειας!
Έφυγε ο απαράμιλλος Ελληνας, που παρόλο το γεγονός ότι έφτασε να κυβερνήσει πολλές φορές την Ελλάδα, σαν Πρωθυπουργός, πέθανε με μοναδική περιουσία ένα κρεββάτι και ένα μικρό κομμάτι γης, που άφησε προίκα στην ψυχοκόρη του (ορφανή προσφυγοπούλα από την Προύσσα, που ο ίδιος υιοθέτησε κατά την διάρκεια της εκστρατείας), σε αντίθεση με τους αρκετούς πολιτικάντηδες τα τελευταία χρόνια, όπου έχουν αναγάγει την «ρεμούλα» σε «Εθνικό Σπόρ» και την «διαφθορά» σε επίκτητο χαρακτηριστικό των Νεοελλήνων.
Έφυγε αυτός που ύψωσε αντρίκια το ανάστημα του και σαν γνήσιος επαναστάτης έδωσε την αρμόζουσα απάντηση στον Άγγλο Πρέσβυ Λίντλεϋ, όταν η Αγγλία του ζητούσε επίμονα και με θρασύτατες απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη υπεύθυνους (πολιτικούς και αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Η απάντηση του ξεκάθαρη και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών:
«Η Ελλάς κύριε πρέσβυ, υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Όμως μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει, θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας ένδοξος πολιτισμός, ο Ελληνικός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»
Γιά πόσους Ελληνες πολιτικούς έχετε μάθει ή ακούσει ότι είπαν παρόμοια λόγια στον Αμερικάνο Πρέσβυ την τελευταία 60ετία?
Μπορείτε να φαντασθείτε τον Κωστάκη Καραμανλή ή τον Γιωργάκη Παπανδρέου, να λέει τέτοιες κουβέντες στον «αξιότιμο» κύριο πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα?
Και κατά το Δεκεμβριανό Κίνημα, κλήθηκε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις να μην διαιρεθεί και αιματοκυλισθεί ή ήδη ακρωτηριασμένη από την Ναζιστική Κατοχή, Ελλάδα! Όπως ήταν φυσικό έλαβε από την Αριστερά, που τον βρήκε εμπόδιο στα σχέδια της, το γνωστό πλέον: «Τι Παπάγος, Τι Πλαστήρας! …»
Αυτός ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας!
Η πολιτική δεν ήταν το «δυνατό» στοιχείο του!
Έκανε αναμφίβολα πολλά λάθη…Αλλά ποιός μεγάλος άνδρας δεν κάνει και μεγάλα λάθη;
Όμως γεννήθηκε και πέθανε Έντιμος και Γενναίος Στρατιώτης!
Ίσως πολλοί Δεξιοί δεν του το αναγνώρισαν ποτέ λόγω των προστριβών του με τον Θρόνο και το «φιλοβενιζελικό» παρελθόν του (σε αντίθεση με την αναγνώριση που έλαβε ο εξίσου «βενιζελικός» Κονδύλης, ο οποίος αργότερα έφτασε να είναι βασιλικότερος του Βασιλέως!). Κάποιοι εξ αυτών όμως, δεν του το αναγνώρισαν ποτέ, λόγω της στάσης που έλαβε στην υπόθεση της Δίκης των Έξ… (παρόλο το γεγονός ότι ο πλέον αδιάλλακτος υπήρξε ο Πάγκαλος και όχι ο Πλαστήρας!)
Σίγουρα η Αριστερά δεν του το αναγνώρισε ποτέ, όχι μόνο λόγω της εμμονής της να μην αναγνωρίζει τίποτα που δε προέρχεται ακραιφνώς από τον χώρο της, αλλά κύρια γιατί τον βρήκε αντίπαλο στα σχέδια της τον μαύρο Αύγουστο του 1922, όταν τα στελέχη της σαμποτάριζαν με κάθε τρόπο τον «ιμπεριαλιστικό» (όπως χαρακτήριζαν) Ελληνικό Στρατό στην Μικρασία (έχοντας θέσει τις οργανώσεις της στην υπηρεσία του «αντι-ιμπεριαλιστή επαναστάτη» Μουσταφά Κεμάλ – κατ’ εντολήν του Λένιν), αλλά και επίσης, γιατί τον βρήκε εμπόδιο μπροστά της, κατά την διάρκεια της Ανταρσίας των στελεχών της κατά του Εθνικού Κράτους, τον Δεκέμβρη του 1944…
Η αναγνώριση έρχεται από όλους αυτούς που θεωρούν εαυτούς ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτούς που έμαθαν να τιμούν τον ανιδιοτελή αγώνα και τη θυσία για την ΠΑΤΡΙΔΑ! Πέρα από κόμματα και ιδεοληψίες! Για αυτούς που υπάρχει ΜΟΝΟ μία Ιδεολογία: η ΕΛΛΑΔΑ!
Δυστυχώς Πλαστήρες δεν γεννιούνται κάθε μέρα. Ας το θεωρήσουμε εξαιρετική τιμή μας, ότι γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο και πρόσφερε ότι μπορεί να προσφέρει ένας τίμιος Έλληνας Πατριώτης: ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ «ΙΜΙΩΝ»… ΑΝ ΖΟΥΣΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ… ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ… ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗ «ΠΥΡ» ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΟ 1923…
apo.http://kostasmavroskoufis.blogspot.com/2010/06/blog-post_471.html

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η μάστιγα του τζόγου στην αρχαιότητα.

Της Αυγής Π.

Ορισμένοι βουλευτές του ΛΑΟΣ μάλλον δεν ξέρουν ποια ήταν η άποψη των αρχαίων Ελλήνων για τον τζόγο και για να μην κάνουν άλλα λάθη υποστηρίζοντας τον θεωρώ υποχρέωση μου να τους ενημερώσω.

Η μάστιγα του τζόγου λοιπόν είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, κατέτασσε τους τζογαδόρους μαζί με τους κλέφτες: «Ο κυβευτής (παίκτης ζαριών), ο λωποδύτης και ο ληστής, των ανελευθέρων εισί» έγραφε. Παθιασμένοι παίκτες ζαριών οι Αθηναίοι μπορεί να έχαναν ακόμη και περιουσίες στα κυβεία ή κυβευτήρια, τα οποία σήμερα ονομάζουμε μπαρμπουτιέρες. Χώροι που και στην αρχαιότητα θεωρούνταν κακόφημοι, και μάλιστα η είσοδος σε αυτούς ήταν ντροπή. Οι αρχαίοι συγγραφείς καταδίκαζαν την είσοδο στα κυβεία και τους ίδιους τους κυβευτές, όπως φαίνεται και στα έργα του Αριστοφάνη.

«Δημήτριος τυφλός ουδέ βλέπει ουδέν παίζων αστραγάλους έκλεψεν αυτώ Ερμίας αστραγάλους» λέει μια επιγραφή από τη Δήλο, δείχνοντας το πάθος για τον τζόγο, που δεν σέβεται ούτε τις ανθρώπινες ανάγκες. Οι αστράγαλοι, προσφιλές παιχνίδι τύχης και κερδοσκοπίας στην αρχαιότητα, αναφέρονται για πρώτη φορά στον Όμηρο, όταν λέει ότι ο Πάτροκλος είχε σκοτώσει πάνω στο παιχνίδι τον φίλο του Κλεισώνυμο «χολωθείς αμφ’ αστραγάλοισιν».

Στα χριστιανικά χρόνια ο τζόγος καταδικάστηκε από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Μέγας Βασίλειος επιτίθεται με οργή εναντίον των κυβευτών, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος κατηγορεί κάποιον λέγοντάς του «πίνεις, κυβεύεις, παίζεις, γελάς» και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι στα σπίτια πολλών δεν βρίσκει κανείς ιερά βιβλία παρά πεσσούς και κύβους. Η πιο ενδεικτική αναφορά όμως είναι στο Ευαγγέλιο, όταν οι Ρωμαίοι στρατιώτες έπαιξαν στα ζάρια τα ιμάτια Του Χριστού.

Μετά τα ζάρια ήρθαν τα χαρτιά τα οποία τα έφεραν στην Ελλάδα οι Ενετοί. Η λέξη τράπουλα σημαίνει παγίδα – απάτη (trap). Δεν είναι σωστό να σπρώχνουν τον κόσμο σε παγίδες οι πολιτικοί του χωρίς να το ξέρουν…
απο.http://olympia.gr/

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μεθοδεύει η κυβέρνηση, την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία;


Εντείνονται ανησυχητικά οι φήμες το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη σχεδίου, «στα πλαίσια μιας συνθέτου και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγματεύσεως» (;), (που επεκτείνεται και σε άλλες, συγκεκριμένες, 5 ευρωπαϊκές χώρες) και «προβλέπει» την αφαίρεση του συμβόλου του Σταυρού, από την Ελληνική σημαία!

Σημειώνεται επίσης, ότι η όλη ιδέα και μεθόδευση ξεκίνησε και έχει την υποστήριξη, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος! Η προβαλλόμενη μάλιστα δικαιολογία, είναι ότι αυτό «αποσκοπεί την ανόρθωση της εικόνος της Ελλάδος διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο»!

Οι ανωτέρω «σχεδιασμοί», αναφέρεται ακόμα, όταν έχουν ήδη θετική αντιμετώπιση από την ΕΕ και ειδικότερα, εμφανίζονται ιδιαιτέρως υπέρ του σχεδίου, η αγγλική και η γερμανική κυβέρνηση!

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό – όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται – το υπουργείο Εξωτερικών καλά θα κάνει να το διαψεύσει άμεσα για να μη δημιουργούνται… παρεξηγήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθύνει δυο πολύ απλά ερωτήματα στον Γιώργο Παπανδρέου, με την διπλή ιδιότητα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών:

1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιευόμενα στοιχεία, για την αλλαγή του συμβόλου του σταυρού από την ελληνική σημαία; Όλα αυτά, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών;

2. Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, ποια είναι ακριβώς η συλλογιστική και το γενικώτερο σκεπτικό, αυτών των «ιδεών» και «μεθοδεύσεων» και τελικώς σε τι αποβλέπουν; Η αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, πώς θα βοηθήσει «την ανόρθωση της εικόνος της χώρα μας, στην Ε.Ε.»;

Περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα την απάντηση του κ. Παπανδρέου ή του κ. Δρούτσα…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Μίλησε κατά του Ισραήλ και το πλήρωσε.Αυτό θα πεί ελευθερία της γνώμης!


Στη σύνταξη... οδηγήθηκε βετεράνος δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου
Μετά τις δηλώσεις της για το Ισραήλ
Στη σύνταξη οδήγησαν τη βετεράνο δημοσιογράφο του Λευκού Οίκου Χέλεν Τόμας,οι δηλώσεις της για το Ισραήλ.
Σε συνέντευξή της στις 27 Μαΐου είχε δηλώσει ότι οι Ισραηλινοί θα "πρέπει να τσακιστούν να φύγουν από την Παλαιστίνη", προτείνοντάς τους να πάνε στη Γερμανία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ.

Τα σχόλιά της ήταν προσβλητικά δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Η 89χρονη δημοσιογράφος, που οι γονείς της ήταν μετανάστες από το Λίβανο, "κάλυπτε" τα θέματα του Λευκοί Οίκου για περισσότερο από μισό αιώνα, κυρίως για λογαριασμό της United Press International, ενώ την περασμένη δεκαετία υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας Hearst.

Η Έλεν Τόμας έγινε γνωστή στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό επειδή απηύθυνε την πρώτη ερώτηση κατά τη διάρκεια των προεδρικών συνεντεύξεων Τύπου. Ωστόσο, από τότε που έγινε αρθρογράφος έχασε το προνόμιο, αλλά συνέχισε να κάνει ερωτήσεις σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις Τύπου και ασκούσε οξύτατη κριτική στο Ισραήλ.
apo.http://peripatris.blogspot.com/2010/06/blog-post_2143.html

Πουλάει τσαμπουκά η Τουρκία σε μας που την παίρνει..


Μετά την τεράστια καρπαζιά που εισέπραξε η Τουρκία από το Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει μάλιστα, σε αντιπερισπασμό, να φτάνει μέχρι τα παράλια της κατεχόμενης Κύπρου και επιδιώκοντας (η Τουρκία) να αποφύγει να χαρακτηριστεί ο «καρπαζοεισπράκτορας» της περιοχής, σήμερα θέλησε να πουλήσει τσαμπουκά σε βάρος της χώρας μας.
Συγκεκριμένα: Στις 9.30 το πρωί σήμερα η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» πέρασε από τα στενά του Καφηρέα ανοιχτά του Σουνίου, αφού προηγουμένως είχε περιηγηθεί νοτίως των Κυκλάδων, κάνοντας προφανώς τουρισμό.

Η Τουρκία ποντάρει πάνω στις φοβίες της πολιτικής μας ηγεσίας και θέλει να παραστήσει τον κυρίαρχο του Αιγαίου.

Στο χωριό μας όμως λένε πως «το μυρμήγκι που βγάζει φτερά γρήγορα χάνεται».
Ας προσέξει λοιπόν καλά η Τουρκία γιατί, αν ξαφνικά αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα Ισραηλινούς, Έλληνες, Κύπριους και Κούρδους και μάλιστα με την ευλογία ή αδιαφορία των ΗΠΑ στις οποίες δεν αρέσουν τελευταία τα ανοίγματα των Τούρκων, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_457.html